http://https://www.linkedin.com/in/astrid-selier-19193213/

 

Referenties

Jessica Langenhoff  Zelfstandig ondernemer

Ken je die mop van die vrouw die noooit ondernemer zou worden? Ze doet deze week haar eerste kwartaalaangifte.

Plannen genoeg op de middelbare school. Iets met revalidatie maar geen arts of fysiotherapeut , dus werd het bewegingswetenschappen. Fijne studie, met plezier afgestudeerd. Het werken als onderzoeker viel tegen: ik zie liever snel zichtbaar resultaat en wil ook graag heel concreet iets bijdragen aan de maatschappij. Andere mensen helpen, dat kriebelde toch wel. Het begin van twaalf ambachten, dertien waardevolle lessen.

Lang gewerkt als indicatiesteller voor de WVG. Dat zijn de hulpmiddelen die in de WMO zitten: rolstoelen, scootmobielen en aangepaste fietsen, woningaanpassingen. Daarna overgestapt naar het LUMC als informatiespecialist in de bibliotheek. Artsen, onderzoekers en andere medewerkers helpen met wetenschappelijke informatie te vinden. Soms voor patiëntenzorg, vaak ook voor onderzoek. In een moeilijke periode van mijn leven moest ik daar helaas stoppen. Erg jammer, dit vak had mijn hart.

Bij de LVU (Leiderdorps Volksuniversiteit) cursussen gedaan voor startende ondernemers. Ja, toen was er al een eerste beginnetje.

Na een periode thuis begonnen als medewerker klantenservice bij een zorgverzekering. Het werk zelf beviel goed: e-mails van klanten beantwoorden. Weer mensen helpen met goede informatie. De werkplek was moeilijk: een heel groot klantencontactcentrum met tientallen collega’s, veel geluid van de collega’s aan de telefoon… Met mijn gehoorprobleem was dat niet haalbaar. Na twee jaar helaas weer moeten stoppen.

Van het UWV het advies gekregen om niet voor mezelf te beginnen: het zou niet haalbaar zijn. Met hulp van Astrid blijven solliciteren… Heel vaak bijna aangenomen op erg leuke banen… In maart was het zo ver: ik had een heerlijke baan gevonden. Het idee was dat ik daarnaast langzaam voor mezelf zou beginnen. Er was alleen nog een arbeidsvoorwaardengesprek nodig, maar daar kwam corona tussen.

En toen was er binnen een maand een nieuw appartement om naar toe te verhuizen en mijn eerste opdrachtgever met een opdracht. Dus toch naar de Kamer van Koophandel om me in te schrijven. De startdatum werd 2 april, de dag dat ik mijn eerste declarabele uren maakte. Astrid coacht me nu met mijn startende onderneming.

Met XXs2info, toegang tot informatie, bied ik communicatie- en informatiedienstverlening. Ik doe nog steeds wat ik zo graag deed: mensen helpen met het vinden van informatie over gezondheid en ziekte. Die informatie maak ik toegankelijk door er over te schrijven in duidelijke taal, leesbaar voor gewone mensen. Mijn klanten zijn ondernemers en organisaties, ook particulieren kunnen een beroep op me doen.

Ben ik een pechvogel? Misschien. Is het maf om midden in een crisis voor jezelf te beginnen? Zeker! En tegelijk: ik zit te glimmen achter mijn bureau in mijn nieuwe appartement. Omdat ik nu doe wat ik het liefste doe, op een manier die bij me past. Zelfstandige met plezier.

www.xxs2info.nl maakt haar naam waar! En dat is te merken aan de manier waarop Astrid mij heeft geh

Dewi The Secretaresse woningcorporatie

Stimulanszz maakt haar naam waar! En dat is te merken aan de manier waarop Astrid mij heeft geholpen bij een outplacement traject na een organisatie-aanpassing. Ik was een doelloos door alles wat er op me af kwam en Astrid heeft mij geholpen de teugels weer op te pakken zodat ik weer verder kan. Met haar doortastende en professionele aanpak is Astrid uitstekend in staat jou dat zetje in de rug te geven, waardoor je je loopbaan weer op de rails (terug) zet. Mijn volgende halte: nieuwe baan mede dankzij de inzet van Astrid. 

Stimulanszz onderscheid zich van de andere professionals, door haar persoonlijke, zakelijke en heldere aanpak zonder poespas. Ze is goed op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de veranderde arbeidsmarkt, en is prima in staat dit te koppelen aan jou kwaliteiten. Daarbij laat ze je inzien wat jou kansen daarin zijn en hoe je daar gebruik van maakt. Natuurlijk maakt Astrid, net als andere bureaus, gebruik van vragenlijsten. Maar een groot verschil hierbij is dat er tijdens het invullen, ruimte is voor overleg, vraagstelling discussie en emoties waarbij Astrid haar coaching talent goed inzet, waardoor ik mijn kwaliteit en kansen goed kon hervinden. 

 _____________________________________________________________________________________________________

Hugo Langenberg Fractievoorzitter Lokale Partij Leiderdorp

Ik werk met Astrid aan het project Job Buddy www.jobbuddy.org een door Astrid opgezet initiatief om van werkzoekenden werkvinders te maken. Werkzoekenden worden gekoppeld aan een vrijwilliger, de buddy, en krijgen 2 dagen training waarin het sollicitatieproces wordt behandeld. Het maken van een goed CV, en goede sollicitatie brief, inzet van sociale media en het oefenen van een sollicitatiegesprek zijn onderdelen van deze training.

Astrid geeft deze training met een natuurlijk enthousiasme en een zeer professionele houding. 

Haar lange ervaring in het HR  terrein gekoppeld aan een ontwapenende benadering zorgen er voor dat de werkzoekenden zich op hun gemak voelen, zich kwetsbaar op durven te stellen en zo ook elkaar stimuleren en motiveren. Daarnaast blijft de buddy beschikbaar om de werkvinder met raad en daad terzijde te staan. Dit heeft reeds tot mooie resultaten geleid! Kortom, een mooi project dat effectief werkzoekenden helpt werk te vinden, en buddy's een mooie kans geeft hun vaardigheden over te brengen op deze doelgroep.

Ik werk met veel plezier samen met Astrid aan dit project, en verheug met op de samenwerking in het najaar 2017, waar ik met Astrid mag meewerken aan een unieke creatieve en visuele sollicitatietraining.

Zoekt u een HR professional die gedreven, flexibel en enthousiast is dan heeft u haar hier gevonden!

___________________________________________________________________________________________

Antje Vrolijks  Regiomanager a.i. bij Smallsteps Kinderopvang

Astrid is een coach die mensen weet te motiveren en uit te dagen. Ze is een echte netwerker en deelt graag haar kennis en kwaliteiten met je. Naast de rol als coach is ze ook trainer. Zet haar voor een groep en ze voelt zich als een vis in het water. De cursisten hangen aan haar lippen en krijgen energie van haar. Jarenlang heb ik met Astrid gewerkt, eerst bij b4kids en later bij SPL. Ik bewoner Astrid dat ze haar eigen onderneming is gestart, dit getuigd van lef en lef heeft ze!

Catherina van de Vooren - Management Assistente 

Astrid had net besloten om voor zichzelf te beginnen toen ik geheel onverwachts mijn baan kwijt raakte. Zij heeft mij toen gelijk onder haar hoede genomen en hebben we samen een mooi nieuw professioneel CV gemaakt (die van mij was zeer gedateerd). Ook heeft ze mij geholpen mijn LinkedIn pagina te updaten, wat in deze digitale periode een zeer belangrijk medium is om gezien te worden door eventuele nieuwe werkgevers en het benutten van je netwerk.

Daarnaast heeft ze me ook meegegeven om het totaal onverwachtse ontslag goed te verwerken en tijd te nemen om dit een plekje te geven, door niet alleen maar als een dolle te gaan solliciteren. Maar dit gedoseerd te doen, bv. in de ochtend tijd te besteden aan het solliciteren en in de middag leuke dingen te gaan doen of de dingen die al een tijdje op je lagen te wachten eens te gaan doen.

Door haar begeleiding en advies ging ik meteen door pakken. Ik ben de zaken in de basis gelijk goed gaan regelen en dat heeft mij zoveel rust gegeven dat ik met opgeheven hoofd en positieve blik de toekomst tegemoet kan zien.

Bedankt voor je begeleiding.

Louis Schuerman - CEO Zorg in Nederland

Ik herinner mij Astrid als een enthousiaste en gedreven opleidingscoördinator die het BPV beleid van B4KIDS heeft opgezet. In samenwerking met het ROC Leiden ontwikkelde zij een in company SPW3-opleiding. Zo werden aankomend Pedagogisch medewerkers intern opgeleid en opgeleid door bekwame medewerkers en praktijkopleiders. De opleiding leidde tot de erkenning van ''Beste Calibris Leerbedrijf in 2002''! Een mooie prijs, mede behaald door de inzet en competenties van Astrid.

 Directeur - Bestuurder Kinderopvang organisatie 

Astrid Selier heeft veel kennis van zaken en heeft haar werkzaamheden als HR Manager naar volle tevredenheid verricht. Astrid is een loyale professional en erg collegiaal.

___________________________________________________________________________________________

Stefania Guidi - Werkzoekende

Astrid is a very professional and accurate person in her job. She gives you advices and information about your work experience and also help you in searching a appropriate job opportunity. She is absolutely a great coach and I am very happy to have met her in my life.

___________________________________________________________________________________________

Wendy Leenen - Personeelsfunctionaris Zorgvuldig

Astrid was mijn buddy tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Ze is oprecht geïnteresseerd in je verhaal en was een enorme steun tijdens mijn zoektocht. Ze dacht met me mee, stuurde vacatures door, hielp me mijn CV nog aantrekkelijker te maken en ze zette haar netwerk in zodat ik me nog meer kon oriënteren op het vakgebied. Mede dankzij Astrid’s steun heb ik nu mijn droombaan gevonden. 

__________________________________________________________________________________________________________________________________Bastiaan Buesink Data analyst Yarden 

Ik heb Astrid leren kennen als loopbaancoach tijdens een reorganisatietraject. Als geen ander weet ze je te ondersteunen, inspireren en stimuleren bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan. Vakkundig, empathisch en doeltreffend.

I 
Opbellen
E-mail