CMI gecertificeerd Register Loopbaanprofessional

            

 Stichting Job buddy      

Job Buddy stopt per 1 januari 2020. Doordat werkzoekenden steeds makkelijker een baan vinden, is de dienst niet langer nodig. Ondernemer Astrid Selier zette de stichting een aantal jaren geleden op, omdat ze zag dat er veel werkzoekenden en bedrijven waren die elkaar niet wisten te vinden. Door een lokaal netwerk op te bouwen in Leiderdorp en Zoeterwoude, werden er diverse matches gemaakt. Daarnaast werden er regelmatig borrels georganiseerd, waarbij ook nieuwe werkzoekenden in contact kwamen met ondernemers en oud-werkzoekenden. Zo groeide het netwerk. Ook werden er regelmatig workshops voor de werkzoekenden georganiseerd en waren er buddy’s om de werkzoekenden te ondersteunen.

Nu de arbeidsmarkt aantrekt, is het lastiger om de groep werkzoekenden groot te houden en heeft de stichting het besluit genomen vanaf het nieuwe jaar te stoppen. De laatste bijeenkomst vindt op 14 november plaats bij Brasserie Park.


Job Buddy is ontstaan door een initiatief vanuit Stimulanszz. Wij verzorgen de coördinatie en de trainingen.

Met Stichting Job Buddy helpen we gezamenlijk werkzoekenden sneller aan een baan. Solliciteren, ofwel zoeken naar een baan is een eenzaam proces. Een buddy koppelen aan een werkzoekende zorgt voor stimulans, reflectie en zelfontwikkeling. Zo staat de werkzoekende er niet alleen voor, maar wordt gestimuleerd en behaalt daardoor eerder resultaat.

De werkzoekende bezoekt  vier sollicitatietrainingen. De buddy’s volgen een  buddy-training waarin zij coachings- vaardigheden krijgen aangereikt. Daarnaast organiseren we Iedere maand Job@Park waar de werkzoekenden en de buddy’s elkaar ontmoeten en informeel de contacten onderhouden. Tijdens de borrel kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Het sociale element en netwerken is een belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst.

De kosten die worden gemaakt worden betaald vanuit sponsoring. Lokale ondernemers sponsoren Job Buddy, zij doen dit vanuit het maatschappelijk verantwoord ondernemen en het ondersteunen van een lokaal initiatief waar zij achter staan. Desgewenst kan er een koppeling plaats vinden tussen de werkzoekende en een vacature die bij de ondernemer ontstaat.

Beeldmateriaal kun je zien op YouTube   

Voor meer informatie: http://www.jobbuddy.org/


 

Gefällt mir

 

 

Opbellen
E-mail