CMI gecertificeerd Register Loopbaanprofessional

            

Mijn steentje bijdragen in de zorg?

De personeelstekorten in de zorg houden mij bezig, hoort het op de radio en het is een terugkerend onderwerp aan de tafel van diverse late night talk shows. Regelmatig heb ik cliënten aan tafel die best de overstap naar de zorg willen maken. Maar tegelijkertijd zorgen de volgende aspecten ervoor dat de stap niet word gezet. De lage lonen en de omscholingstrajecten die langdurig en duur zijn. Heb ik te maken met aannames en vooroordelen of zijn deze terecht? Ik besloot hier een onderzoekje naar te doen. Waarom zou ik zelf niet vanuit maatschappelijke betrokkenheid een aantal dagen in de week niet in de zorg gaan werken?Eerst stelde ik de vraag “In welke zorg hoek zijn de meeste mensen nodig”? Als ik Google moet geloven na een behoorlijke zoektocht zijn de meeste mensen nodig in de ziekenhuizen. Uit een onderzoek uitgevoerd door RTL Nieuws blijkt dat het tekort aan verpleegkundigen in ziekenhuizen leidt tot gevaarlijke situaties voor patiënten.  

Het CBS, ministerie van VWS en het UWV melden dat op dit moment ongeveer 1,2 miljoen mensenwerken in de zorg. Er komen elke maand tienduizenden nieuwe vacatures bij. Het tekort in de zorg zal stijgen naar 80.000 personen in 2022. 94 % van de ziekenhuizen geeft aan moeilijk vacatures te kunnen vervullen. Het ziekteverzuim ligt op 5,3 % dat is het hoogste van alle sectoren. Ook stromen er veel mensen uit, 111.000 vorig jaar. Op dit moment werken al 1 op de 7 mensen in de zorg. Dat moeten er 1 op de 4 worden in de toekomst (2040), zegt het ministerie. 

Zijn er stimuleringsmaatregelen?

Het ministerie van VWS is  de landelijke publiekscampagne ik zorg gestart om meer mensen te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Naast deze campagne bestaan er ook nog andere landelijke en regionale campagnes om je een beeld te vormen bij de sector Zorg en Welzijn. Het lespakket 'Aan JOU hebben we wat' is er één van, Of de campagne 'Helden in Wit', gericht op beroepen in het ziekenhuis. Ze richten zich allemaal met name op jongeren.

Waar kan ik als 50+’er dan terecht? Ik kan geen regelingen vinden die zich richt op de doelgroep waar ik deel van uitmaak. Dan op zoek naar welke opleiding is moet gaan volgen. HBO-V zal dat moeten zijn. Meteen schieten er een aantal voorwaarden door mijn hoofd. De opleiding moet wel in de buurt zijn, werken en leren is een must aangezien de hypotheek ook moet worden betaald. Ik heb geen partner waar ik financieel op terug kan vallen. Bij de Hoge school Leiden kun je de opleiding duaal volgen. Maar als ik doorklik vind ik de volgende informatie;

 “De eerste twee jaar volgen alle studenten het voltijdtraject. Als je van aanpakken weet, goed kunt plannen en snel een betaalde baan wilt, kun je kiezen voor het duaal traject van Verpleegkunde. Je kunt hier vanaf het derde jaar mee starten (leren-werken). Tijdens het eerste en tweede jaar loop je net als de voltijdstudent stage in twee verschillende settings. Tijdens de duale fase heb je elke week één dag les op de hogeschool. Je praktijkervaring doe je dus grotendeels op terwijl je werkt.

Tja daar ga je al. We zoeken door. Helaas zowel in Utrecht als in Den Haag start je de opleiding voltijds en kun je in derde jaar pas overstappen naar duaal.

Ik stuit op een opleiding van het OLVG (onze lieve vrouwen gasthuis) in Amsterdam. In samenwerking met de Hoge school Amsterdam kun je vanaf het eerste jaar werken en leren. Eens kijken, Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 32 uur per week en er is een studiebelasting van 40 uur. Ik ga ervan uit dat dit deels in werktijd plaats vindt. In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van €1.129,- bruto per maand op basis van 32 uur per week.

Dat is dan weer schrikken, daar rookt die schoorsteen niet van. Je hebt natuurlijk ook nog je studiekosten. Maar daarvoor kun je gebruik maken van het “levenlanglerenkrediet”. Tegen een gunstige voorwaarde kun je tot je 55 e bij de overheid een lening afsluiten voor de studiekosten. 

Al met al heeft een ochtendje researchen me een hoop informatie opgeleverd. Ik kan niet anders dan concluderen dat het een onhaalbare zaak is. Hoe graag ik ook zou willen het is financieel niet mogelijk. En dat is jammer want het bevestigd het imago die heerst onder de Nederlanders. De overstap maken wordt niet gemakkelijker gemaakt in verband met de kosten en het salaris dat je uiteindelijk gaat verdienen. En dan hebben we het nog niet over de werkdruk. Helaas kan ik geen bijdrage leveren aan het probleem in de zorg.

 

 

      
      

Opbellen
E-mail